En ring må hverken være for lille eller for stor – den skal passe perfekt til din finger. Din ringstørrelse svarer til din fingers omkreds i millimeter, altså 54 mm = ringstørrelse 54. Ringstørrelser skal måles ved normal temperatur, da varme får dine fingre til at hæve og omvendt.

Der findes flere metoder til finde sin ringstørrelse.

Hvis du allerede har en ring du kan passe kan du...

1. Måle den indvendige diameter af ringen med en lineal, eller endnu bedre et skydelære. Gang diameteren med 3,14 og du får omkredsen=din ringstørrelse.

2. Fører ringen forsigtigt ned over et spidst/kegleformet stearinlys til den ikke kan komme længere. Ringen må ikke presses ind i stearinen, men skal let kunne tages af igen. Der skulle gerne komme en lille afmærking i stearinen der hvor ringen har siddet. Gør der ikke det kan man tegne en afmærkning med en tusch. Mål omkredsen af stearinlyset der hvor ringen sad fast og du har din ringstørrelse.

Har du ikke en ring du kan passe kan du...

Klippe et strimmel papir og sætte den rundt om din finger. Når man måler med en strimmel papir skal man stramme godt til, men den må selvfølgelig ikke sidde for stramt. Det kan være en god idé, at sætte et lille stykke tape fast på papiret, så du kan prøve at køre ringen hen over leddet på din finger. Den må ikke glide let hen over leddet, men skal lige nøjagtig kunne passere. Når papir-ringen passer sætter du en lille streg på papiret, der hvor de to ender mødes, måler papiret fra den ene ende og hen til stregen - og du har din ringstørrelse.

Bemærk at man ofte bruger en lidt større størrelse, hvis der er tale om en bred ring. Dette skyldes, at man ofte er en lille smule smallere helt inde ved fingerroden, end man er længere oppe af fingeren. Så hvis du er ude efter en bred ring, så sørg for at du måler så du kan passe den midt på fingeren.

Signe Njust Smykker | Stockholmsgade 13, kld., 2100 Købenavn Ø - Denmark | Tlf.: 52246365